Waar haal je al die kennis toch vandaan? Hoe weet je dat zo goed? Waarom kan jij dat wel en ik niet? Wat is je geheim? Jij staat echt zo boven de rest qua dit!

Opgebakken aardappelen maken, dat is echt mijn ding. De trend van 2011!

In foto’s een minicursus om jullie warm te maken voor dit culinaire hoogtepunt!

Opgebakken aardappelen_deboter
Opgebakken aardappelen_deboter

Eerst natuurlijk fatsoenlijk boter erin. Gewoon lekker veel, wees niet te zuinig, ze moeten drijven.

Opgebakken aardappelen_dediepvriesvariant
Opgebakken aardappelen_dediepvriesvariant

Daarna een lekker portie aardappeltjes erin. Niet te veel, wel goed verdelen! Tip: zorg dat ze allemaal in de boter liggen.

Opgebakken aardappelen_lekkerbakken
Opgebakken aardappelen_lekkerbakken

En nu begint het moeilijkste gedeelte: er vanaf blijven! Heel simpel.

Opgebakken aardappelen_beginnenalbruinteworden
Opgebakken aardappelen_beginnenalbruinteworden

Na een tijdje bakken, tijd is naar eigen inzicht, beginnen sommige aardappeltjes al een bruine kleur te krijgen.. schrik niet, dat hoort zo.

Opgebakken aardappelen_ongeveerklaar
Opgebakken aardappelen_ongeveerklaar

Dat ze niet allemaal klaar lijken komt ook door de kwaliteit van de foto.. maar geloof me.. ze naderen het einde.

Bak ook nog even een lekker kippetje erbij, kook een stukje broccoli en giet er een prima saus overheen! Eetsmakelijk!

Natuurlijk ook gewoon als snack tussendoor.

Joost

5 reacties

    1. Aardappeltjes horen te drijven. Heerlijk. Frituren is inderdaad een heerlijke vervanger, heb alleen geen frituurpan!

Reacties zijn gesloten.