Belastingaangifte | Dit jaar nog makkelijker | Kon toch vorig jaar ook al? | #belastingaangifte

Joost

Als de maand april in zicht komt, weten we allemaal dat de belastingaangifte weer ingevuld en ingestuurd moet worden. Natuurlijk zijn maar weinig mensen fan van het betalen van belasting en de tijd die gepaard kan gaan met het doen van aangifte. Toch is het altijd weer fijn als hij “de deur uit is”. Dit jaar heeft de Belastingdienst de aangifte weer een stuk makkelijker gemaakt. De dienst kan namelijk automatisch veel gegevens voorinvullen. Dat scheelt veel tijd en fouten. Hoe werkt dat?

Belastingdienst
Belastingdienst

Belastingdienst vult gegevens vooraf in

Als de maand april in zicht komt, weten we allemaal dat de belastingaangifte weer ingevuld en ingestuurd moet worden. Natuurlijk zijn maar weinig mensen fan van het betalen van belasting en de tijd die gepaard kan gaan met het doen van aangifte. Toch is het altijd weer fijn als hij “de deur uit is”. Dit jaar heeft de Belastingdienst de aangifte weer een stuk makkelijker gemaakt. De dienst kan namelijk automatisch veel gegevens voorinvullen. Dat scheelt veel tijd en fouten. Hoe werkt dat?

Op belastingdienst.nl/aangifte is het online aangifteprogramma te downloaden en zijn invultips, uitleg bij de aangifte en veelgestelde vragen te vinden. Je kunt er dan voor kiezen om jouw gegevens vooraf door de Belastingdienst in te laten vullen. De Belastingdienst voert dan alvast veel gegevens in.

Digitaal aangifte doen heeft een aantal voordelen. De Belastingdienst bespaart je heel wat uitzoekwerk en vult een aantal gegevens alvast voor je in, zoals je loon, uitkering of de WOZ-waarde van je eigen woning. Daardoor is de kans op fouten kleiner, ook omdat het programma automatisch al de berekeningen doet.

 

Je ziet na het invullen direct hoeveel je moet betalen of terugkrijgt. Verder geeft het aangifteprogramma je uitleg over de inkomsten en aftrekposten die je moet invullen. Als je voor 1 april aangifte hebt gedaan, krijgt je voor 1 juli bericht van de Belastingdienst. Meer weten? Kijk dan op belastingdienst.nl/aangifte.

 

Gekopieerde mededeling van hyped.nl

 

Joost


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

SEO rapper | Slim | Goed | 2011 | #seo #sea

Joost

Subscribe US Now